ŠTA JE RACE FOR THE CURE?


Susan G. Komen for the Cure® vam preporučuje da:


1. Upoznajte lične rizike:


2. Obavite skrining


3. Prepoznajte šta je normalno za vas

Posjetite vašeg doktora ukoliko uočite neku od ovih promjena na dojci:


4. Izaberite zdravi način života


Ko učestvuje?

Svi mogu učestvovati i svi su pozvani.

Trka je počela u Dallasu u SAD, u oktobru 1983 godine sa 800 učesnika.

Danas više od 1,5 miliona ljudi šeta/trči u 120 gradova širom svijeta.


Zašto da učestvuješ?

Da pomogneš da se spasi jedan život. Da napraviš promjenu. Svojim učešćem ćeš pomoći podizanju svijesti o ovoj bolesti kao i osnažiti one koji su prošli ili prolaze kroz bolest.


PRIDRUŽITE NAM SE
BUDITE DIO OVOG DOGAĐAJA
OSJETITE ZADOVOLJSTVO, POZITIVNU EMOCIJU I ENERGIJU

Sponzori trke

susan_komen_20160831.png

Osnovana je kao rezultat obećanja dvije sestre - Susan Goodman Komen i Nancy Goodman Brinker, nakon što je Suzy dijagnosticiran karcinom dojke 1978. godine, u doba kada se vrlo malo znalo o toj bolesti, a još se rjeđe pričalo o tome u javnosti. Nakon smrti svoje sestre u 36.g. Nancy je održala obećanje osnivajući Fondaciju 1982. godine. Nakon 29 godina, Komen je globalni lider u borbi protiv karcinoma dojke i najveći je svjetski privatni donator istraživanjima i programima pristupa zajednicama. Od svog osnivanja, zajedno sa svojom mrežom filijala, partnera i velikodušnih donatora, Susan G. Komen for the Cure® je sakupila više od bilijardu dolara za borbu protiv karcinoma dojke.

ajjdc.jpg

Međunarodni je ogranak Američke Jevrejske zajednice, koji služi potrebama jevrejske populacije u preko 60 zemalja širom svijeta. Od njenog osnivanja, također su organizovane aktivnosti kako bi se pomoglo nejevrejskom stanovništvu. Ovaj nereligijski program je formalizovan 1986. godine sa uspostavljanjem Međunarodnog programa za Razvoj (JDC-IDP). JDC-ov "Program osnaživanja zdravlja žena" je pomogao da se poveća svijest o problematici karcinoma dojke i potrebi za ranim otkrivanjem, kao i kreiranju novih informativnih i psihosocijalnih aktivnosti podrške za žene oboljele od karcinoma dojke u Češkoj Republici, Izraelu, Palestini,Ukrajini, Mađarskoj, Rusiji i BiH.

(C) WHEP 2011.        HOME   KONTAKT   VAŽNE INFORMACIJE   NOVOSTI

"Race for the Cure® and the Running Ribbon are trademarks of Susan G. Komen®."